Nieuwe API 4.0 voor Verkeersborden

We hebben al geruime tijd een API om verkeersborden op te halen en deze te downloaden in twee handige formaten: geoJSON of CSV (comma separated values). Daarnaast is er een bulk upload functionaliteit beschikbaar om mutaties op verkeersborden aan George aan te bieden. Hiervoor gebruiken we momenteel het .tsv formaat (tab separated values).

Naast een verschil in bestandsformaat bestaan er ook data inhoudelijke verschillen tussen de download en upload functionaliteit. Dit werd door veel gebruikers als onhandig ervaren. We zijn dan ook verheugd om de lancering van onze nieuwe API 4.0 aan te kondigen.  De verkeersborden api versie 4.0 komt naar verwachting eind juli beschikbaar.

In deze API worden de kolom volgorde, veldnamen en in te vullen domeinwaarden tussen de upload en download functionaliteiten gelijk getrokken en het bestandsformaat.

Een belangrijke toevoeging in deze versie is ook de nieuwe kolom voor een leverancierID. Hiermee kan een leverancier die in bulk uit een eigen systeem data aan George aanbiedt de link met zijn eigen systeem in stand houden. Deze kolom helpt bij het beter beheren en identificeren van de verkeersborden.

Een aantal velden die nog uit de legacy van de initiële levering van verkeersborden door de HR groep komen zullen worden verwijderd, aangezien ze geen zinvolle inhoud meer bevatten.
Nadat API 4.0 beschikbaar gesteld is zal  API 3.0 nog tot ongeveer september beschikbaar blijven. De vorig versie van de API, versie 2, zal dan eind juli uit productie gehaald worden.


We kijken ernaar uit om u deze verbeterde functionaliteit te bieden en zijn ervan overtuigd dat de nieuwe API 4.0 een waardevolle aanwinst zal zijn voor u als wegbeheerder/leverancier van assetbeheer systemen. Op de NWB website zullen we u op de hoogte houden van de updates en details over de implementatie eind juli! En vanzelfsprekend zal er zodra dat mogelijk is aangepaste documentatie gepubliceerd worden op NDW open data portaal.

 

Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990)

 

Nieuwe Milieuzone Functionaliteiten in George Applicatie
Milieuzones zijn nu zichtbaar in George, wat het voor iedereen mogelijk maakt om te zien waar deze zones zich bevinden en welke regels er gelden.

In de komende weken, gedurende juli en augustus, zullen we extra velden toevoegen zodat er meer gedetailleerde data aan elke milieuzone en zero-emissie zone kan worden gekoppeld. Dit betekent dat je binnenkort nog meer nuttige informatie beschikbaar hebt in George over deze zones, zoals specifieke eisen en restricties voor elke zone.

Daarnaast zijn we bezig met een update die eind deze zomer live gaat. We zullen de data over milieuzones beschikbaar stellen als open data in OTM en DATEX II format. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars en andere geïnteresseerden om deze informatie te gebruiken voor diverse toepassingen en analyses.

Bekijk waar de milieuzones liggen en welke regels er gelden in de George applicatie:

George - Wegkenmerken, verkeersborden (ndw.nu)